2.4.13

Het skelet van een zeemonster en een GSM uit 1938... Urban Legends op Youtube?Youtube blijft een wonderbaarlijke bron van... urban legends? Vandaag niet minder dan 2 min of meer nieuwe sterke verhalen zien passeren. Voor de kust van Qingdao halen Chinese vissers een enorm skelet van een tot dusver onbekend zeemonster boven, dat maar liefst 153 wervels telt. Een en ander doet daarbij onwillekeurig denken aan het skelet van het mythische monster dat werd aangetroffen onder de zogenaamde Brug van Einstein-Rosen, tussen Galgenberg en Duivelsput, in Affligem:


En nu we het toch over die "plooi in tijd en ruimte" hebben: vorig jaar dacht men nog aan een aprilgrap, toen rond deze periode een filmpje uit 1938 op Youtube geplaatst werd, waarin je een vrouw kunt zien bellen... met een mobiel toestel. Een tijdreizigster die een GSM gebruikte? Nu dook er echter een nieuwe verklaring op, waarin ene Planetcheck de jonge vrouw identificeert als zijn overgrootmoeder, Gertrude Jones. Zij werkte bij het bedrijf Dupont in Leominster (Massachusetts), dat toen al zou geëxperimenteerd hebben met een mobiel telefoontoestel:

'Het is zo'n 13 centimeter lang en 7,5 centimeter breed, weegt ongeveer 200 gram en heeft kleine toetsen die van 0 tot 9 gaan. Op de telefoon, die thuis veilig opgeborgen ligt in een glazen kastje, staat onderaan Dupont Co. vermeld.'

Was het toestel zijn tijd zo ver vooruit dat het daarom niet op de markt werd gebracht? Maar hoe zou men daar dan weer in geslaagd zijn? De eerste officiële GSM kon je met moeite in één hand houden!


Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast